Tänkte testa en ny bloggportal

 
Hej på er. Tänkte ta & testa att blogga på en annan bloggportal ett tag & om jag tycker den är bättre så tänkte jag så småningom flytta över denna bloggen till den nya.

Nu hittar ni mig på http://nouw.com/juliasusanna - besök mig gärna där!
Kommentera gärna vad ni tycker också - har ni några egna erfarenheter av nouw.com? Är den bättre/sämre än blogg.se? Säg gärna vad ni tycker, är jättenyfiken!

Kram sålänge!

jättegod fisksoppa

 
Hade lite fisk hemma så tänkte jag kunde slänga ihop en fisksoppa, så så fick det bli! Har aldrig gjort denna innan, så visste inte riktigt hur det skulle komma att smaka, men denblev verkligen supergod. Man kan ta den fisken man har hemma såklart, men jag hade i lax, torsk och lite räkor. Om ni funderar på fisksoppa någon dag så tycker jag ni skulle testa denna.

Detta behöver du till 4-5 personer
- 600 gram fiskfilé (jag hade 200 g lax och 400 gram torsk)
- 100 gram räkor
- 12 mindre potatisar
- 4 morötter
- 5 dl creme fraice (34%)
- 1 liter vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 näve hackad gräslök & 1 näve hackad dill
- salt & peppar

Först kokade jag upp 1 liter vatten & lade i fiskbuljongtärningen. Skalade potatisen och morötterna och skar i mindre mumsbitar. Lägg potatis och morötter i det kokande vattnet och låt koka cirka 10 minuter. Skär fisken i mindre mumsbitar, inte allt för små då det finns risk för den att koka sönder. Tillsätt fisken och räkorna till potatisvattnet och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills fisken är klar, cirka 6-7 minuter. Häll sedan i creme fraiche, gräslök, dill & smaka av med salt & peppar. Rör om och låt låt stå varmt några minuter. 
Hoppas det smakar! 
/J

drömmer mig tillbaka


Precis. Jag drömmer mig tillbaka dit då dessa bilder togs. Drömmer mig tillbaka till Turkiet där jag och min pojkvän var i juni förra året. Hade vart så underbart att få åka hit igen, till värmen, till god mat, till fina stränder och känslan av att vara på semster med sin andra halva.

Istället sitter jag här hemma med datorn på magen, tv:n på i bakgrunden, ett stort glas nyponsoppa bredvid mig & regnet som öser ner utanför fönstret. Ledig idag, vilket är så superduper skönt så ni anar inte. Vaknade nämligen igår med världens förkylning från helvetet & fick genomlida dagen på praktiken ändå. Det var min tredje dag & ville inte verka besvärlig så jag höll ut. Behöver verkligen plugga, men när man mår dåligt orkar man ingenting.

Hoppas ni är kryare än mig, kram till er!

Praktik på folktandvården

Ja precis. Jag gör min praktik på Folktandvården. Jag studerar, som ni kanske inte vet, till tandsköterska & jag är klar med min utbildning i december, sjukt snart. Tiden har gått så fort & känns så konstigt att jag ska börja jobba med detta om bara några månader.

Kommer vara på praktik tre dagar i veckan nu hela hösten & hade min första praktikdag i måndags. Kändes bra & här kommer jag nog trivas. Sitter på fika nu & ska strax ut & jobba igen. Känner att jag håller på att bli sjuk så fick bli ett stort glas hallonsaft istället för kaffe. Gott. Vi hörs kanske senare 🌸

RSS 2.0